2 zásadní změny v Google AdSense12.January

Začátek nového roku přinesl dvě zásadní změny v programu Google AdSense. Tyto novinky vyvolaly značnou míru nevole a mnoho uživatelů AdSense pravděpodobně připravily o tučné zisky. Tyto změny se v obou dvou případech týkají i českých webmasterů využívající tento systém a mnoho z nich asi nebude mít zrovna radost.

1. Změna odměn za přivedení nového uživatele AdSense

Google během několika posledních měsíců zkoušel nový platební model pro Google doporučení, neboli Google Refferals. Jedná se o bannery a textové odkazy lákající k zaregistrování do služby AdSense, které se i na mnoha českých webech dočkaly značné obliby. Z neznámého důvodu se Googlu nový platební model nelíbil, a tak se s platností od konce ledna navrátí k tomu původnímu.

Zaniká tak možnost vydělat 5 dolarů za přivedení webmastera, který během 180 dnů po registraci vydělá minimálně 5 dolarů. Stejně tak byla zrušena odměna $250, pokud tento nový webmaster vydělal za 180 dnů s AdSense alespoň $100. Od konce ledna tak bude odměna jediná, v původní formě: 100 dolarů v momentě, kdy váš naverbovaný uživatel AdSense taktéž vydělá svých prvních 100 dolarů.

Tyto změny mají celkem zásadní význam. Snížení té vyšší částky z $250 na $100 je více než znatelné. Ve finále ale může mnohem větší roli hrát ono zrušení pětidolarové odměny. Naprostá většina uživatelů AdSense totiž nikdy na 100 dolarů nedosáhne a $5 je tak mnohem reálnější hranice. Nyní tato možnost relativně snadného výdělku končí a vy budete muset doufat v přivedení šikovných majitelů webových projektů s vyšší návštěvností. Ale …

2. Zrušení Google doporučení pro všechny země kromě USA, jižní Ameriky a Japonska. 

Toto je naprosto nečekaná rána pod pás, která ve výsledku znamená konec Refferal programu pro české uživatele. Z naprosto nepochopitelného důvodu totiž Google se stejnou platností od posledního týdne v lednu ruší Google doporučení pro všechny země kromě USA, latinské Ameriky a Japonska. Webmaster zaregistrovaný s českou adresou tak již nebude mít možnost získat ani korunu za naverbování nových uživatelů.

Touto změnou Google naštve asi hlavně české majitele zahraničních webů, kteří mohli mnohem snadněji získávat provize za přivedení nových uživatelů. Google jaksi neberu v úvahu, že váš web může mít klidně 80% návštěvníků z USA a vy přesto sídlíte v České republice. Pokud prostě máte v nastavení AdSense českou adresu, celý produkt pro vás končí.

Jako malá útěcha může posloužit fakt, že alespoň ostatní Doporučení bude možné stále propagovat (odměna za vyplnění formuláře, nákup, objednávku služeb, …). Tento model se ale na místním trhu nesetkal právě s velkým ohlasem a výběr nabídek k propagování je v ČR značně omezen. Já osobně naštěstí nějaké významné propagování systému Google AdSense neprováděl, mnoho ostatních uživatelů ale tato novinka pravděpodobně nepotěší. A Google se prozatím netváří, že by nám chtěl ještě někdy Doporučení AdSense zpřístupnit…

Příbuzné články:

  • Žádné příbuzné články

22 komentářů

  1. Ahoj, zrušenídoporučení není zrovna milé, ale nepochopil jsem, co vše se vlastně ruší:
    1) Jen doporučení lidí do AdSense?
    2) Všechny doporučení placená Googlem? (AdSense, AdWords, Firefox)
    3) Úplně celý systém doporučení včetně doporučení placených ostatními firmami (v ČR tuším pneu, “jestli ti někdo dluží klikni”,…)

    Díky za vysvětlení :)

  2. jen doporuceni lidi do adsense. ostatni zustava, jak jsem ale napsal tak moc lidi tyto alternativy nepropaguje…

  3. Awsome info and straight to the point. I don’t know if this is truly the best place to ask but do you people have any ideea where to employ some professional writers? Thanks in advance :)

  4. I seriously loved your Blog site. Truly great enteries published above. Carry on providing useful material. I would wish to visit this excellent website page again.

  5. Can not stand Ratigan. He set my teeth on edge.

  6. First off Where the fuck is my jet pack. And two what is the point of a 1 TB CD? You would need to have a drive that could separate out the layers. A lot more than just a dual layer dvd. Plus you would have to have it as a re-writable for it to act as a RAM Device. We can already use USB Flash drives as Ram using windows Vista or higher but you have a limited life span on the drive because you rewrite to much on a drive and it dies. Biggest problem is How durable is this disk? One scratch its toast. laminated? don’t you need heat for that wont it melt those micro-layers making up the CD? Just my thoughts.

  7. Thnx so much for this! I havent been this thrilled by a post for a long time! Youve got it, whatever that means in blogging. Anyway, You are certainly someone that has something to say that people should hear. Keep up the outstanding job. Keep on inspiring the people!

  8. pass it on

  9. cool

  10. The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

  11. sign me up

  12. Just discovered this site thru Bing, what a pleasant surprise!

  13. Great article. Waiting for more.

  14. The most effective articles Ive seen in a while, in all probability lacking some data by experts level of me, but as far as Im concern, it is A+.

  15. Nice post ! Thank you for, commenting on this blog page mate! I’ll email you soon. I did not know that!

  16. Amazing post. I see that you know very well. I`m waiting to read some more.

  17. I bookmarked this page more than a year ago and still I visit the article to fresh up. You are Awesome!

  18. decided chart you land

  19. Short Description: Selling Luxury Brands online around Australia.

  20. Hmm. I am not so sure about that…

  21. I really like your topic .. Topics I’ve shared on social bookmark website .. Thank you very much again ..

  22. I’d come to consent with you one this subject. Which is not something I usually do! I really like reading a post that will make people think. Also, thanks for allowing me to comment!

  23.  

Přidejte váš komentář