Google oznámil rekordní zisky ve 4.čtvrtletí1.February

Rekordní zisky společnosti Google ve čtvrtém čtvrtletí roku 2024, to je závěr čerstvě zveřejněné tiskové zprávy Google Inc. V řeči čísel to znamená hrubý zisk v hodnotě 3.21 miliardy amerických dolarů, což je nárůst o 67% oproti stejnému období v loňském roce ($1.92 mld). Hlavní podíl na tomto hospodářském výsledků má podle očekávání reklamní systém Google AdWords.

Podle odhadů ekonomů měl zisk společnosti přepočtený na jednu akcii společnosti skončit na hodnotě $2.92 za akcii – i tady se ale Google podařilo překonat očekávání a obchodování ukončil na hodnotě $3.18 za jednu akcii. Do budoucna se očekává další růst cen akcií i výdělků společnosti. Google nyní zaměstnává přes 10 tisíc pracovníků po celém světě, přesné údaje však nezveřejňuje.

Zmíněný reklamní systém AdWords stál za hrubým ziskem 1.2 miliardy amerických dolarů, z čehož bylo 81% ($976 milionů dolarů) vyplaceno zpátky majitelům stránek a dalším partnerům, zobrazujícím tyto reklamy. Nyní se čeká hlavně na výsledky jednání Google spolu s majiteli práv na filmové a hudební klipy, které jsou zobrazeny na portálu YouTube. Google tento server koupil před několika měsíci za nečekaně vysokou sumu $1.8 miliardy dolarů.

Z pohledu uživatele AdSense je asi nejzajímavějším údajem právě oněch 81%. Toto číslo sice vyjadřuje kolik asi získáváte z jednoho kliknutí na reklamu, je ale třeba brát ho poněkud s nadhledem. Google totiž spolupracuje s mnoha megalomanskými společnostmi, kterým běžně platí mnohem větší část zisku, než běžným webmasterům. Mezi tyto partnery se řadí například AOL, portál MySpace, nebo Mozzila Foundation, autor Firefoxu.

Lze tedy snadno říct, že Google nadále pokračuje v ovládnutí internetového trhu a velice snadno válcuje svojí konkurenci v podobě vyhledávače Yahoo nebo MSN. Spolu s otevíráním AdSense / AdWords pro nové země dochází i k neustálému růstu zisků v oblasti internetové reklamy a asi se to hned tak nezmění…

Příbuzné články:

  • Žádné příbuzné články

17 komentářů

  1. Google koupil youtube za 1,6mld., ne milionu.

  2. jasne to jsem se nejak prepsal, opraveno :)

  3. Člověče… vyplaceno bylo 916 mil. dolarů …

    The majority of TAC expense is related to amounts ultimately paid to our AdSense partners, which totaled $916 million in the fourth quarter of 2024.

    http://kryl.info/clanek/546-provize-z-adsense-916-milionu-dolaru

  4. celkem bylo vyplaceno 976 mil dolaru z cehoz 916 bylo ciste jenom pro vlastniky stranek s adsense a zbyvajicich 60 pro ostatni partnery zajistujici hlavne prisun trafficu pro google. tak jako tak, je to pekna sumicka :)

    kompletni zprava v anglictine je k dispozici zde:

    http://investor.google.com/releases/2006Q4.html

  5. Možná se pletu, ale 3.21 mld je u slova “revenue”, nejedná se náhodou o tržby? Je totiž velký rozdíl mezi tržbou a ziskem

  6. hrubý zisk zminovany v clanku je samozrejme bran jako revenue – to samozrejme neni cisty zisk, ktery je kdesi na tretine teto castky ($997 milionu)

  7. no tohle se u českého systému nemůže stát, tam by byl objem vyplacených provizí tak max 30%, ješte že ten Google konečne je i v CZ!

  8. Tyhle stránky už jsou minulostí? Že už skoro 14 dní venyšel žádný článek… Asi ji smáznu z bookmarků.

  9. 2Miro: uvazoval jsem nad tim, co z psani tohoto webu vlastne mam kdyz mi ted google zablokoval ucet. co me dostava nejvic je fakt ze nebyli schopni za ty 3 tydny nebo jak je to dlouho ani odpovedet, to mi prijde jako docela slusnost po tech nekolika letech spoluprace. uprimne mam nekolik moznosti, ktere mi budou prinaset alespon nejaky zisk, tady venuju cas potrebny k psani vicemene zadarmo. uvidime jak se to vsechno vyvine…

  10. Personally, I’d say the most likely power source for this sort of thing in the near future is a fuel cell, and for now, if you need to stay up more than an hour, an IC engine of some sort is still what’s needed.

  11. Goal!

  12. Thanks for taking the time to discuss this, I feel can find any information in article and discus forum

  13. I Seriously like The lord

  14. Im impressed, I must say. Very rarely do I discover a blog thats both educational and entertaining, and let me tell you, youve hit the nail on the head. Your thoughts is outstanding; the matter is something that not many people are speaking intelligently about. I am really happy that I stumbled across this in my search for something relating to this.

  15. Amazing article, cheers, I will bookmark you now!

  16. hey, i got the best p0rn-tube at the net. It isnt a usually tube, because it has very high rated awesome streams, without that svcking popup-ads. I also have seen some of the awesome 3d – vids on there- The site adress is p0rntub3.com (instead of the o its an 0 <- zero), so it doesnt get into webfilters which, p.E. dont allow you to view x_x_x at public internet 54kg934

  17. Can you message me with any hints & tips about how you made this website look this awesome, I would be thankful.

  18.  

Přidejte váš komentář