Google spouští zprávy v češtině22.November

Po několika letech jsme se konečně dočkali: zastoupení společnosti Google v České republice přináší svoje ovoce a tak byla dneska oficiálně spuštěna službě Zprávy Google v české lokalizaci. Pro ty, kteří o Google News nikdy neslyšeli: jedná se o jakýsi agregátor zpravodajství, který v originále sbírá informace z více než 4500 zdrojů a třídí je do několika ktegorií.

Celý proces je plně automatizovaný a překvapivě efektivní. Zprávy o jedné události jsou vždy združeny dohromady, a tak si můžete přečíst informace z různých úhlů pohledu. Je to víceméně jako kdyby jste procházeli stovky RSS feedů najednou, ovšem s pomocí Google je vše mnohem přehlednější a uživatelsky přívětivější. Nechybí ani možnost personalizace pod položkou “přizpůsobené zprávy”, nebo procházení historických výsledků.

Google News jsem využíval téměř denně již v originální, anglické verzi a tak českou modifikace jedině vítám. Pro začátek Google indexuje kolem 400 českých webů, což je slušné číslo. Přednost ve výsledíchc samozřejmě dostávají významné zpravodajské servery jako Novinky, Aktualne nebo ČT24. Další užitečná služba, která by neměla chybět ve vašich záložkách…

Příbuzné články:

  • Žádné příbuzné články

Žádné komentáře

Přidejte váš komentář