Osobní identifikační číslo (PIN) v dopise od Google15.May

Na disku jsem v nějaké zapadlé složce objevil dvě fotografie dopisu od Googlu, a tak je poněkud opožděně přidávám. Jedná se o dopis s Osobním identifikačním číslem neboli PINem, který Google posílá po dosažení hranice 50 dolarů na vaší adresu. Takto si může společnost velice snadno ověřit, že jste do svého účtu zadali pravdivé údaje a vaše adresa skutečně existuje.

p1010384.JPG

Doručení dopisu trvá přibližně 3-4 týdny, protože je narozdíl od plateb na účet posílán z USA. Adresa na obálce je 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, California, CA 9404, USA. Jedná se tedy přímo o sídlo společnosti Google. Ve skutečnosti se nejedná ani o pořádný dopis, nýbrž o přeložený papír formátu přibližně A5, který uvnitř obsahuje intrukce k atkivaci a ověření vašeho účtu.

p1010385.JPG

Připomínám, že vedle PIN kódu potřebejete pro obdržení první platby v případě volby zasílání peněz na účet zadat také úvodní deposit v řádu několika korun, který vám Google poslal pro ověření bankovního spojení. Po zkompletování těchto dvou údajů již nic nebrání zasílání pravidelných měsíčních výplat.

Nový vzhled přihlašování

Poslední novinkou v rozhraní Google AdSense je mírná změna přihlašovací stránky. Původní verze byla nahrazena novou, o něco modernější a přehlednější stránkou. Všechny texty na přihlašovací stránce jsou již v češtině, včetně ukázkového banneru.

snap000524.gif

Bohužel nemohu potvrdit jestli se jedná o změnu u všech uživatelů, protože již dříve na mě Google provedl několik betatestování, která ostatní uživatelé vyhledávače vůbec neměli šanci vidět.

Příbuzné články:

  • Žádné příbuzné články

7 komentářů

  1. Taky jsem si to fotil, ale neprisel mi mail ze to odesilaji, tak nevim jak dlouho trvala papiru cesta :)

  2. Já jsem si tu obálku taky schoval. Přece jen psaníčko od Googlu mi nechodí každý den :-)

    Zajímalo by mě, proč je u odesílatele vzhůru nohama “RepCzech” - myslel jsem si, že je to u mě nějaká tisková chyba :-)

  3. tezko rict, to tam podle me dotiskla az posta, mozna pracovnice nevedela ze nase zemicka vubec existuej tak to trochu popletla :)

  4. PINový dopis od Goole byla docela nepříjemná záležitost. Teť už jsou na něj všichni připravení a můžou se podle toho zařídit. Ale zpočátku se nejednalo o samozřejmost. V administraci Adsense jste se to dozvěděli až byl PIN odeslaný a na světě byl problém pro toho, kdo si chtěl při vstupu do programu zachovat anonymitu. Docela mi vadí, když není na samém začátku jasně a srozumitelně řečeno vše podstatné. /můj PINový dopis jsem si taky archivoval – je to dětinské, ale nějak jsem se tomu neubránil/

  5. no nevim jak presne to myslis s tou anonymitou ale pochopil jsem to tak ze jsi zadal nejakej neprave udaje a vymyslenou adresu na kterou ti to bylo zaslano. v tom pripade ale nemas na co nadavat, protoze pri registraci jsi souhlasil s tim ze vsechny poskytnute udaje jsou aktualni a pravdive ;)

  6. Jirka Wetter - mozna aby pak nejaky stroj poznal do ktere zeme to ma dorazit :)

  7. Zní to jako nostalgická vzpomínka na to jaké to bylo, když si měl adsense účet :-)

  8.  

Přidejte váš komentář